In 2017 stootten Roel en Zoë op de oude pastorie van Opwijk. Beiden worden ze instant verliefd op het beschermde erfgoed, gelegen in een oase van rust in de groene long van Opwijk en grenzend aan het park Hof Ten Hemelrijck.
Om het pand in zijn oude glorie te herstellen, blijkt echter een grondige restauratie nodig. Elk hoekje werd onder handen genomen door vakmannen, die met eenzelfde passie voor hun vak te werk zijn gegaan als de huidige chef.
Chef-kok Roel: “De passie voor het koken is me letterlijk met de paplepel ingegeven. Van kleins af aan stond ik mee achter het fornuis van mijn ouders en grootouders. Na een opleiding in hotelschool ‘Ter duinen’ zette ik mijn eerste stappen in de horeca, met stageplaatsen die mijn passie alleen maar verder hebben aangewakkerd. Na werkervaringen in Restaurant Latour*, Bistro refter, De Karmeliet***, Apriori*, Agnes is de tijd rijp om mijn eigen stempel te drukken in de culinaire wereld.”
“De indrukken die al deze chefs hebben achtergelaten, zorgen voor een grenzeloos respect voor het beroep en de producten waar we mee mogen werken.
Een groot dankwoord gaat dan ook uit naar mijn ouders. Zonder hen was deze stap in mijn carrière niet mogelijk. Bedankt voor het geloof in mijn droom en de vele uren die jullie geholpen hebben in het opstarten van het restaurant.
Tot slot wil ik ook – en bovenal – mijn vrouw en gastvrouw Zoë bedanken om mee te stappen in deze droom. Samen zullen we ons uiterste best doen om onze gasten zo goed mogelijk te ontvangen en een fijne ervaring te bezorgen.”
De indrukken die al deze chefs hebben achtergelaten,
zorgen voor een grenzeloos respect voor het beroep
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken we technologieën zoals cookies om apparaatinformatie op te slaan en/of te openen. Door toestemming te geven voor deze technologieën kunnen we gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit negatieve gevolgen hebben voor bepaalde functies en kenmerken.